Pariz 2020

Pariz – grad svetlosti, mode, francuske revolucije, istorije i kulture… Pominjanje njegovog imena u celom svetu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. One koji su boravili u ovom gradu ljubavi, vežu nezaboravna sećanja i prelepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najlepšom avenijom na svetu Jelisejska polja…

Pariz je jedna od najlepših i najznačajnijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti! Parizskim elegantnim avenijama i bulevarima godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj su deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a. Rems, bogata i duga tradicija je karakteristika ove regije poznata još i po proizvodnji slavnog penušavog vina. Naziv Šampanj Francuzi duguju Rimljanima koji su prvi zasadili grožđe u ovoj oblasti a čiji naziv označava “severne teritorije”.

Svakako prva stvar kad neko pomene Pariz je i simbol grada – Ajfelova kula, građevina Gustava Ajfela, visoke 320 metara, koja datira iz 1889. godine. Ajfelov toranj je simbol Pariza i Francuske koji privlači ogroman broj turista.

Dok boravite u Parizu, preporučujemo i obilazak grada Senom, koji predstavlja još jedan pogled na Pariz sa reke, od mosta Alma, pored Luvra i Orseja, oko ostrva Cite i Notr Dama, pa do Ajfelove kule. Sena prolazi kroz Pariz samo dužinom od 12 kilometara i ima preko trideset mostova koji povezuju levu i desnu obalu Sene. Najlepši most je most Alesandra III koji spaja Jelisejska Polja kod Gran Palea i levu obalu Sene blizu koje se nalazi Dom Invalida u kome počiva Napoleon. 

U ponudi su aranžmani turističkih agencija čiji smo subagenti, a koje možete detaljnije pogledati na sledećim linkovima:

ARGUS TOURS

VIVA TRAVEL – BUS PREVOZ

VIVA TRAVEL – AVIO PREVOZ

TRAVELLAND

EUROTURS

PLANA TOURS

FILIP TRAVEL

KON TIKI

Za sve detaljnije informacije stojimo vam na raspolaganju u agenciji NEPTUN TOURS.