POLJSKA 2018

Poljska je srednjeevropska država, smeštena između ruske Kalinjgradske oblasti, Litvanije, Belorusije, Ukrajine, Slovačke, Češke, i Nemačke a na severu izlazi na obale Baltičkog mora.Glavni grad je Varšava, dok su drugi veći gradski centri Krakov, Lođ, Vroclav, Poznanj, Gdanjsk, Šćećin. Poljska je po svom uređenju Republika podeljena na 16 vojvodstava. Odavde su potekla velika imena evropske istorije, nauke, kao i kulture. Jedan od najpoznatijih Poljaka bio je Karol Józef Wojtyła, poznat i kao papa Jovan Pavle II. Poljska je država sa veoma bogatim kulturno – istorijskim nasleđem, i brojnim prirodnim lepotama, a poslednjih godina je posećuje sve veći broj turista iz celog sveta.

Krakov je čak 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je jedan od najvećih gradova u Poljskoj. To je grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi čiji je istorijski centar stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Vroclav je grad koji je smešten na reci Odri i na njene četiri pritoke, pa ga zbog toga kao i zbog mostova kojih ima čak 220 zovu “Venecija Poljske”. Mnogo je toga što morate videti u Vroclavu, saznati o njemu i upoznati se sa gradom kako biste se proveli sjajno. Dobar start je reći i da Vroclav nazivaju različitim nadimcima i povezuju ga sa različitim simbolima. Recimo, Vroclav je poznat i kao grad patuljaka, ali u isto vreme i kao grad sa preko 200 mostova zbog čega ga nazivaju i Venecija Poljske. Magično i romantično u jednom.

Za detaljnije informacije pratite sledeće linkove agencija čiji smo subagenti ili se obratite lično u agenciji „NEPTUN TOURS“.

AQUA TRAVEL

FANTAST TOURIST

PLANA TOURS

EUROTURS

TRAVELLINO