Severna Italija sa fakultativnom posetom Veneciji 2020

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru.

Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji čine jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCO-a.

Venecija je prelepa u bilo koje doba godine, pa čak i zimi, kada je obavijena maglom. Većina turista protrči kroz ovaj grad na vodi, a mnogi vreme iskoriste da se slikaju na Trgu Svetog Marka, da jedu u “Meku” i šopinguju po radnjama svetskih brendova kojih ima svuda. Mudri turisti dan u Veneciji iskoriste drugačije i izbegavaju popularna mesta. Veoma je važno ne hranite golubove, jer se zbog toga plaća kazna.

Naročito su privlačne tačke Markov trg, sa svojim 175m dugim i raskošnim prostorom, sa crkvom okićenom stubovima i mozaicima, sa 99m visokim Campanilom koja stoji slobodno sa naročito izrazitom duždevom palatom i arkadama zašiljenih lukova. Iznad svega privlači sistem kanala sa gotovo 4km dugim kanalom Grande, koji preseca grad u obliku slova S. Romantična vožnja gondolom po kanalu Grande i danas je obavezni program svakog posetioca Venecije.

Za detaljnije informacije o ponudama agencija čiji smo subagenti pratite sledeće linkove ili se obratite lično u agenciji „NEPTUN TOURS“.